SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI
Splošni prodajni pogoji spletne trgovine Golias, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje spletne trgovine Golias ter urejajo poslovanje med spletno trgovino Golias in kupcem.

Lastnik spletne trgovine Golias:

GOLIAS d.o.o.
Cesta na Mesarico 2
1000 Ljubljana
Davčna št: SI28353722

Več o podjetju in vizitko podjetja dobite na tu.

POMOČ UPORABNIKOM

Informacije o naročilih, dostavi in reklamacijah v zvezi s spletnimi nakupi dobite na:

Pomoč pri spletnem nakupu:

 • telefon: 01 4297011 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ure.
 • Informacije o poslovalnicah in odpiralnih časih dobite na naslednji povezavi.

CENE

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Golias in se lahko razlikujejo od cen objavljenih na spletnem portalu Volos. Podjetje Golias d.o.o., si pridržuje pravico do sprememb cen izdelkov brez predhodnega obvestila.

Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen zaradi napak pri avtomatiziranih prenosih cen, si podjetje Golias d.o.o., pridržuje pravico do zavrnitve naročila o čemer obvesti kupca ter mu poskuša omogočiti ponoven nakup v spletni trgovini. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči nakup po ceni, ki je veljala na dan oz. čas oddaje naročila.

NAROČILA

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli obvestilo “Novo naročilo v spletni trgovini Golias “, s katerim potrjujemo prejem naročila v čakalno vrsto. Običajno prejmete elektronsko obvestilo v 5 minutah, lahko pa se to časovno podaljša zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev.

Podjetje Golias d.o.o., si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času, ter vam poskušali omogočiti nakup po aktualnih cenah. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli ob registraciji oz. ob oddaji naročila.

Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in poslali na vaš naslov oziroma pripravili za osebni prevzem. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

Plačilo naročenih artiklov:

 • z gotovino za osebni prevzem v poslovalnici na Marentičevi 3 v Ljubljani
 • po povzetju za pošiljanje po pošti. Stroški poštnine so 5,10 €. Provizija poštne nakaznice je 1,05 €.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nas lahko pokličete na telefon:  01 429 70 11 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ali pošljete e-sporočilo na naslov usesne.znamke@golias.si.

NAČINI ODDAJE NAROČILA

Naročila preko spletne trgovine Golias:

 • Oddajo naročila začnete s klikom na gumb
 • Naročilo lahko oddate 24 ur na dan vse dni v tednu
 • V primeru težav nas pokličite na  01 429 70 11 (ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ali pošljite sporočilo na usesne.znamke@golias.si

Naročila preko telefona:

 • Pokličite na telefonsko število 01 429 70 11
 • Naročilo lahko oddate od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00
 • Pri naročilih preko telefona lahko izberete izključno plačilo po povzetju z gotovino. (Plačilo preko plačilne kartice ni možno).

Naročila preko e-pošte:

 • Pošljite elektronsko pošto na naslov usesne.znamke@golias.si
 • Naročilo lahko oddate 24 ur na dan vse dni v tednu
 • V naročilo vpišite:
  • šifre izdelkov s količinami
  • ušesne znamke oz. druge izdelke, ki jih naročate ter količine
  • vaše podatke (ime, priimek, naslov, telefonsko številko, G-MID, davčna številka)
  • željen naslov dostave
  • oblika prevzema blaga (po pošti ali osebni dvig)
 • Pri naročilih preko e-pošte lahko izberete izključno plačilo po povzetju z gotovino (plačilo preko plačilne kartice ni možno)
 • Naročite lahko izključno izdelke, ki imajo košarico (ikona).

PREKLIC NAROČILA

Prejeta naročila preko spleta lahko isti delovni dan, ko je bilo naročilo oddano, brez dodatnih stroškov prekličete. Kasnejši preklici naročila so možni brez dodatnih stroškov le v primeru, da naročeni artikli še niso bili odposlani naročniku. V primeru, da je naročilo že bilo poslano, kupec krije stroške vračila artiklov dobavitelju. O preklicu naročila nas lahko obvestite po elektronski pošti usesne.znamke@golias.si ali na telefonsko število 01 429 70 11.  V zadevo elektronskega sporočila navedite “Preklic naročila”, v sporočilu pa navedite ime, priimek ter številko naročila.

SPREMEMBA NAROČILA

Po oddaji naročila po povzetju lahko še isti delovni dan, ko je bilo naročilo oddano posredujete spremembe naročila po elektronski pošti na naslov usesne.znamke@golias.si in posredujete sledeče podatke:

 • ime, priimek in številko naročila
 • izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti s količinami
 • želene spremembe dostave/prevzema

SHRANJEVANJE NAROČILA OZIROMA POGODBE

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Golias d.o.o., Cesta na Mesarico 2, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslovu usesne.znamke@golias.si ali po telefonu 01 429 70 11.

NAČINI PLAČILA

Plačilo je možno le po povzetju z gotovino.

DOSTAVA

Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Kupljeno blago je dobavljivo običajno v od 1 do 7 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

V spletni trgovini Golias želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. Dostava blaga v tujino je možna izključno na podlagi medsebojnega individualnega dogovora ob vnaprej definirani lokaciji in izračunanih stroških pošiljanja. V tem primeru nam preko e-pošte na naslov usesne.znamke@golias.si pošljite vaše podatke in želene izdelke s količino, da vam pripravimo predračun.

STROŠEK DOSTAVE

Ob spletnem nakupu vam strošek pošiljanja obračunamo v višini 5,10 € . Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v spletni trgovini Golias za področje Slovenije. Za plačilo po povzetju, vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo poštne nakaznice, ki znaša 1,05  €.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko pošljete na naslov Golias, d.o.o., Cesta na Mesarico 2, 1000 Ljubljana ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po e-pošti na usesne.znamke@golias.si ali z nedvoumno ustno izjavo preko telefona 01 429 70 11 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti podjetju Golias d.o.o. v 30 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

VRAČILO BLAGA

Osebno v poslovalnici na Marentičevi 2, 1000 Ljubljana. Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte usesne.znamke@golias.si ali preko telefona na 01 429 70 11 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ure. Navedete ime in priimek, številko naročila, e-pošto in kontaktni telefon poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. 

V primeru odstopa od pogodbe preko dostavne službe na naslov: 

Golias d.o.o

»spletna prodaja«
Cesta na Mesarico 2
1000 Ljubljana

Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Stroške pošiljanja krijete sami.

V PRIMERU REKLAMACIJ, NAPAČNIH ALI RAZBITIH IZDELKOV

Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte usesne.znamke@golias.si ali preko telefona na 01 429 70 11 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00, kjer se dogovorite za obliko prevzema. Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Stroški pošiljanja so brezplačni.Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino. Na zgornji naslov ali na elektronski naslov usesne.znamke@golias.si lahko pošljete tudi svoje ugovore, pripombe, zahtevke in predloge.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca.

REKLAMACIJE

V podjetju Golias, d.o.o.  se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili. Izdelke lahko reklamirate v poslovalnici Golias, d.o.o., Cesta na Mesarico 2, 1000 Ljubljana, na elektronski naslov usesne.znamke@golias.si ali po telefonu 01 429 70 11.

STVARNE NAPAKE

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali podjetja Golias d.o.o.

UVELJAVLJANJE STVARNIH NAPAK

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov usesne.znamke@golias.si  ali osebno v poslovalnici, kjer bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih, ki so razlog nepravilne uporabe izdelkov, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

 • odpravili napako na izdelku
 • povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
 • povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čim prej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

VARNOST

Poskrbeli smo, da bo vsak nakup v spletni trgovini Golias popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih) so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Spletni center www.usesneznamke.si uporablja 128-bitni kodirni ključ in tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). Za maksimalno varnost prenosa je poskrbljeno z mehanizmi, ki jih uporabljajo banke, finančne ustanove in najboljše spletne trgovine.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

PODJETJE Golias d.o.o., e-naslov usesne.znamke@golias.si, je upravljavec z osebnimi podatki za spletno stran usesneznamke.si

Golias d.o.o. se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Osebne podatke posameznika Golias d.o.o. obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval:
– komunikacija z nami
– nakup izdelkov

Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov. Podlago za zbiranje osebnih podatkov predstavlja obrazec na spletni strani, kamor stranka vpiše podatke, ki so potrebni za komunikacijo / naročilo.

Golias d.o.o. za namene izvedbe naročila hrani naslednje osebne podatke: ime, priimek, email, naslov.

Golias d.o.o. se obvezuje, da podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, prav tako ne izven EU, EGP in mednarodni organizacijam tega prostora, razen kadar je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Golias d.o.o. bo pridobljene podatke varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Golias d.o.o. se zavezuje, da bo zbrane podatke hranila le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov usesne.znamke@golias.si) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslov usesne.znamke@golias.si. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.

Zloraba podatkov

Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GPDR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš e-poštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

Odgovornost

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Golias d.o.o. ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

ODJAVA OD E-NOVIC

Odjava iz seznama prejemnikov e-novic je možna kadarkoli z obvestilom po elektronski posti usesne.znamke@golias.si. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. V tem primeru se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

BRISANJE PRIJAVE NA E-NOVICE

Če želite brisati osebne podatke, katere hranimo za pošiljanje e-novic, nam to sporočite na elektronski naslov usesne.znamke@golias.si  Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice ali pa morate navesti elektronski naslov, ki ga odjavljate. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za brisanje prijave, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vsebino, objavljeno na straneh spletna trgovina Golias, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Podjetje Golias d.o.o., zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Podjetje Golias d.o.o., ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine Golias ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine Golias ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini Golias. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini Golias.  Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Golias d.o.o., si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine Golias kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Golias d.o.o., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb na vseh prodajnih mestih. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko  01 429 70 11 pošljite elektronsko sporočilo na usesne.znamke@golias.si ali nam pišite na naslov Golias d.o.o., Cesta na Mesarico 2, 1000 Ljubljanja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.